• 001-1
 • 002-1
 • 010-1
 • 009
 • 012-1
 • 011-1
 • 009-1
 • 008-1
 • 006-1
 • 004-1

ВОДИЧ КРОЗ УПИС УЧЕНИКА У ПРВИ РАЗРЕД ШКОЛСКЕ 2021/2022. ГОДИНЕ

У школској 2021/22. години Средња школа ''Драгачево'' уписује ученике у четири одељења:

 

РЕДНИ БРОЈ

ПОДРУЧЈЕ РАДА

ОБРАЗОВНИ ПРОФИЛ

ШИФРА

СТЕПЕН СТРУЧНЕ СПРЕМЕ

БРОЈ УЧЕНИКА

ОДЕЉЕЊЕ

1.

ГИМНАЗИЈА

ОПШТИ ТИП

MOLU MA 4R03S

IV

30

ГУЧА

2.

ЕКОНОМИЈА, ПРАВО И АДМИНИСТРАЦИЈА

ФИНАНСИЈСКИ АДМИНИСТРАТОР

MOLU MA 4L10S

IV

30

ГУЧА

3.

ХЕМИЈА, НЕМЕТАЛИ И ГРАФИЧАРСТВО

ТЕХНИЧАР ЗА ХЕМИЈСКУ И ФАРМАЦЕУТСКУ ТЕХНОЛОГИЈУ

 

НОВО

MOLU MA 4F35S

IV

30

ЛУЧАНИ

4.

МАШИНСТВО И ОБРАДА МЕТАЛА

БРАВАР –ЗАВАРИВАЧ

 

ДУАЛНО

MOLU MA 3D22S

III

30

ГУЧА

 

Упис ученика прилагодили смо потребама тржишта рада у општини Лучани, али и у целој Републици Србији. Водили смо рачуна да задовољимо потребе и жеље наших суграђана који завршавају основну школу и обезбедимо им квалитетно и доступно средњошколско образовање.

Одељење гимназије општег типа постоји већ 18 година у Средњој школи у Гучи. Из године у годину интересовање за ово одељење је све веће. Предности одељења гимназије су што је смер општег типа и подједнако је интересантан и за ученике који имају склоности ка  друштвеним, али иа уа ученике чије склоности више нагињу природним наукама. Знамо да се интересовања ученика временом мењају, тако да је овај смер идеалан за упознавање различитих наука и доношење исправне одлуке  за даље школовање.  

Средња школа ''Драгачево'' позната је по школовању ученика из области економије. За шк. 2021/2022. годину планиран је упис 30 ученика у одељење  финансијски администратор. Финансијски администратор је занимање које ученицима омогућава стицање практичног знања из области економије. Кроз финансијско рачуноводствену обуку  у оквиру виртуелних предузећа и предузетништво развијамо вештине, ученици стичу неопходна знања и оспособљени су за рад одмах по завршетку средње школе. Амбициознији могу да наставе школовање на високим школама и факултетима или да самостално покрену посао.

У подручју рада Хемија, неметали и графичарство ученицима нудино нов и атрактиван образовни профил који је јединствен на подручју Моравичког округа и шире. Техничар за хемијску и фармацеутску технологију је занимање које младим људима пружа бројне могућности за запослење, али и даље школовање и развој предузетништва. Онима који воле научно-истраживачки рад у лабораторији, где ће и видети свој финални производ, пружамо нова искуства рада у ученичким компанијама. 

У подручју рада Машинство и обрада метала, вођени тржишном политиком, одлучили смо се за образовни профил III степена Бравар-заваривач. Ово је четврта генерација ученика који се школују по елементима дуалног образовања. Имамо велику подршку привреде из наше, али и околних општина. Практична настава се изводи у предузећима, а фирме обезбеђују новчану надокнаду за време проведено на пракси. Ово занимање је врло тражено у целој земљи, али и у иностранству. Реч је о реформисаном образовном профилу које је подједнако актуелно и за девојке и за мушкарце.

Без обзира на образовни профил који ученици упишу, свима се пружају исте могућности учествовања у ваннаставним активностима школе, којима развијамо ученичка интересовања, способности и таленте и усмеравамо их ка корисном трошењу слободног времена. Посебно истичемо рад на развоју предузетничких компетенција у оквиру рада ученичких компанија и у оквиру такмичења „Пословни изазов“.

За ученике који имају високе циљеве у образовању и амбиције за напредовањем препоручујемо и подржавамо рад у Истраживачкој станици Петница, као и различите нивое такмичења.

Можемо се похвалити да смо школа која озбиљно ради на каријерном вођењу и саветовању наших ученика. Средња школа „Драгачево“ је стални учесник националних годишњих конференција о каријерном вођењу и саветовању где преко панелиста  преноси искуства и примере добре праксе из области каријерног вођења и саветовања.  Радионице које се изводе у Средњој школи публиковане су и у Приручнику за каријерно вођење и саветовање које издаје Фондација Темпус. За ученике завршних разреда обезбеђена је подршка приликом припреме ученика за пријемне испите на факултетима.

Једина смо средња школа у Моравичком округу која је носилац Еко заставе. Преданим радом еколошке секције у Издвојеном одељењу у Лучанима успевамо да промовишемо и развијамо еколошку свест код ученика, али и шире у локалној заједници.

Наши ученици, уз посвећеност наставника, остварују одличне резултате на такмичењима. Амбиције су нам да стигнемо до републичких такмичењима и тамо одмеримо знања, вештине и способности са најбољима. Можемо се похвалити да наши ђаци освајају награде и на највишим нивоима такмичења.

Посебну пажњу посвећујемо активностима у оквиру превентивних здравствених програма и Програма за борбу против дискриминације, насиља, злостављања и занемаривања.

Све активности ученика и наставника редовно се бележе на школском сајту, а оне са највише успеха добију и своју страницу у Школском листу ''Двооглед''.

Матична школа у Гучи је потпуно реновирана, тако да се ученици школују у простору опремљеном по савременим стандардима.

Позивамо све будуће средњошколце да упишу Средњу школу ''Драгачево'', а руководство школе, запослени и садашњи ученици ће се потрудити да будућим првацима улепшају прве дане у школи и олакшају адаптацију на нову средину.

 

 

Претрага Сајта

Зашто уписати школу у Гучи / Лучанима?

 • Стручан кадар уз спој искуства и младости
 • Добри међуљудски односи засновани на међусобном поштовању и поверењу
 • Изузетна сарадња са локалном заједницом
 • Рад у једној смени
 • Опремљеност школе савременим наставним средствима за образовне профиле
 • Разноврсност ваннаставних активности и такмичења
 • Могућност стипендирања талентованих ученика
 • Помоћ ученицима при упису на факултете
 • Сарадња са ученицима и родитељима
 • Хуманитарне акције у школи и ван школе
 • Награђивање најбољих ученика и одељења (излети, екскурзије…)
 • Добра организација ђачког парламента
 • Едукација ученика путем семинара и обука (летње школе, кампови, трибине и предавања) 

 

 

Контакт

Школа у Гучи: 032/855-554
Школа у Лучанима: 032/817-531
Директор: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Заменик директора: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Педагог: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Секретар: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.