• 001-1
 • 002-1
 • 010-1
 • 009
 • 012-1
 • 011-1
 • 009-1
 • 008-1
 • 006-1
 • 004-1

Грин фест 2020.

Једанаести Међународни фестивал зелене културе , у измењеном, онлајн издању, под слоганом “Какву будућност желим?”, одржан је од 26. октобра до 4. новембра 2020. године. Током 10 дана фестивала, сви фестивалски садржаји били су бесплатни и доступни на https://greenfest.rs/

Гледање филмова и образовних садржаја било је врло једноставно, довољно је било отићи на сајт фестивала, изабрати програмску целину и садржај, и кликом на дугме (ПОГЛЕДАЈ ФИЛМ) филмови су били покренути. У складу са правима на приказивање, гледање филмова је билон ограничено на 1000 посетилаца по филму, и могуће их је било гледати само из Србије.

У селекцији дугометражних филмова нашло се  најбољих 7 остварења из претходних 7 година, који говоре о бројним изазовима пред којима се налазимо – загађење које долази из модне индустрије кроз филм “Риверблуе: Да ли мода може да спасе Планету?”, будућност хране кроз филмове „Семе: Неиспричана прича“ и „Само ти једи: Прича о бацању хране“, као и рад Хашког Трибунала против компаније Монсанто, борби за ресурсе кроз филмове „Рат за песак“ и „Утоварени: Права цена транспорта“, као и један од најлепших филмова приказаних на Греен Фесту до сада, који је освојио срца публике широм света – “Хармонија са депоније”.

Укупно 49 филмова из преко 30 земаља се борило за награде фестивала у 6 категорија у оквиру такмичарског програма кратког и средњег метра. Ови филмови, кроз уметничку и документарну призму  приказују, са једне стране – велики број проблема које изазивамо као цивилизација, са друге – светлу страну будућности.

У образовном програму посетиоци су могли да виде и 3 образовна филма о управљању отпадом, водама и хемикалијама у Србији. https://greenfest.rs/panel-diskusije-i-predavanja/#ekosistem

https://www.youtube.com/watch?v=5DEi_viNQ9g&feature=emb_logo

https://www.youtube.com/watch?v=H2uFXDIz_J4&feature=emb_logo

 Панел дискусије о интересантним и важним темама су неизоставни део Греен Феста и на њима се разговара о темама које су веома актуелне. https://greenfest.rs/panel-diskusije-i-predavanja/ .

Посебно интересантна је била дигитална изложба о климатским променама, која је настала у склопу пројекта КАРАВАН ЗА КЛИМУ  ( Ову интересантну поставку, ако услови дозволе, довешћемо и код нас у Дом културе, о чему сам већ имала договоре са Амбасадорима одрживог развоја).  Више информација можете видети на http://karavanzaklimu.rs/digital/sr/

 https://greenfest.rs/panel-diskusije-i-predavanja/#fi

 Садржајно, интересантно, едукативно...све у свему посебно искуство!

Ове године ће дискусије бити преношене уживо и моћи ће да се прате на:

www.facebook.com/greenfest и www.facebook.com/eusrbija.

Фестивалски тим је припремио и додатне садржаје, и позивамо вас да истражите њњњ.греенфест.рс и уживате у овогодишњем програму.

Овогодишње издање Греен Феста су подржали Секретаријат за заштиту животне средине града Београда, Делегација Европске уније, Француски институт и амбасада Француске, Хајнрих Бел фондација и Мрежа за климатске акције – Европа, као и многобројни партнери и пријатељи фестивала.

Драги сви,

Надам се да сте добро и здраво. Пишем вам у вези овогодишњег 11. Међународног фестивала зелене културе Грин Фест. Фестивал ће бити одржан онлајн, од 26. октобра до 04. новембра. Сви садржаји ће бити потпуно бесплатни, уз ограничење да сваки филм може да има 1000 прегледа. Позивам вас да искористите прилику, и погледате садржаје који су вам интересантни.Сигурна сам да се сећате лепог искуства од прошле године, када смо заједно посетили 10. Фестивал у Дому омладине у Београду.

Комплетан филмски садржај можете погледати на https://www.facebook.com/GreenFest/ и на https://greenfest.rs/kratki-i-srednji-metar/, Све филмове можете погелдати потпуно бесплатно, и нису потребне никакве пријаве. Једноставно, дођете на сајт, у време када вама одговара, изаберете филм, и погледате.

Поред тога, припремљене су и три панел дискусије. За детаљније информације, посетите   https://greenfest.rs/panel-diskusije-i-predavanja/ .

Панел дискусије ће бити емитоване онлајн на https://www.facebook.com/GreenFest/ .

Датум и време одржавања панел дискусија:

28.10, у 18 часова Да ли наша одећа уништава Планету?

29.10, у 12 часова Квалитет ваздуха од локалног до европског нивоа (Овај панел ће бити на српском и на енглеском).

02.11, у 18 часова ЕУ Зелени договор, природа и климатске промене

Такође, у склопу образовног програма, можете да погледате и три образовна филма из Србије, на тему хемикалија, отпада и воде. Више информација можете видети на https://greenfest.rs/panel-diskusije-i-predavanja/#ekosistem

Посетите и дигиталну изложбу о климатским променама, која је настала у склопу пројекта КАРАВАН ЗА КЛИМУ  ( Ову интересантну поставку, ако услови дозволе, довешћемо и код нас у Дом културе, о чему сам већ имала договоре са Амбасадорима одрживог развоја).  Више информација можете видети на https://greenfest.rs/panel-diskusije-i-predavanja/#fi

Будите слободни, и информације проследите свим за које мислите да могу бити заинтересовани.

Велики поздрав!

 

 

Претрага Сајта

Зашто уписати школу у Гучи / Лучанима?

 • Стручан кадар уз спој искуства и младости
 • Добри међуљудски односи засновани на међусобном поштовању и поверењу
 • Изузетна сарадња са локалном заједницом
 • Рад у једној смени
 • Опремљеност школе савременим наставним средствима за образовне профиле
 • Разноврсност ваннаставних активности и такмичења
 • Могућност стипендирања талентованих ученика
 • Помоћ ученицима при упису на факултете
 • Сарадња са ученицима и родитељима
 • Хуманитарне акције у школи и ван школе
 • Награђивање најбољих ученика и одељења (излети, екскурзије…)
 • Добра организација ђачког парламента
 • Едукација ученика путем семинара и обука (летње школе, кампови, трибине и предавања) 

 

 

Контакт

Школа у Гучи: 032/855-554
Школа у Лучанима: 032/817-531
Директор: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Заменик директора: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Педагог: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Секретар: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.