• 001-1
 • 002-1
 • 010-1
 • 009
 • 012-1
 • 011-1
 • 009-1
 • 008-1
 • 006-1
 • 004-1

Шаховски турнир „ТОП 10“

У средњој школи „Драгачево“ у Гучи, 3. јуна 2017. године, одржан је традиционални шаховски турнир „ТОП 10“ на коме је учествовало десет најбољих шахиста наше школе, који су прошли квалификације у Гучи и Лучанима.

Опширније...

Социјално предузетништво - ученичка компанија "Student Baker"

У четвртак, 27.4.2017. године у Београду одржана је смотра ученичких компанија из социјалног предузетништва, у хотелу „88 Rooms“. Домаћин смотре била је организација „Достигнућа младих“ из Београда.

Из наше школе учествовале су: Бојана Мајсторовић IV2, Јована Мајсторовић IV2, Софија Томашевић IV2, Сања Давидовић IV2 и Весна Јевђовић IV2.

Опширније...

Отворени викенд турнир у шаху „Драгачево 2017“

У оквиру манифестације „Сабор кумова 2017“, која се традиционално одржва у Горачићима, у недељу 11. јуна 2017. године, организован је Отворени викенд турнир у шаху „Драгачево 2017“. Организатори овог такмичења били су шаховски клубови Драгачева: „ШК „Јелица“ Горачићи, ШК „Младост“ Лучани и ШК „Драгачево“ Гуча, под покровитељством општине Лучани и Центра за културу и спорт „Драгачево“ – Гуча. Директор турнира и главни судија био је наш Драгачевац Небојша Баралић.

Опширније...

ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ЕНГЛЕСКОГ ЈЕЗИКА

Дана 19.03.2017. године ученици Средње школе ''Драгачево'' у Гучи су учествовали на Окружном такмичењу из страних језика које се одржало у гимназији ''Таковски устанак'' у Горњем Милановцу и забележили до сад најбоље резултате у историји наше школе. У веома јакој конкуренцији гимназија друштвено-језичког смера из Чачка, Ивањице и Горњег Милановца, наша ученица Теодора Пртењак је заузела треће место са 33 бода од максималних 40 и пласирала се на републичко такмичење у Београду. И друга наша ученица Весна Јевђовић је била на прагу пласмана на републичко такмичење забележивши учинак од 30 бодова, чиме јој је треће место измакло за само 2 бода.

Честитамо Теодори и њеном ментору професору Ненаду Вујичићу, и надамо се још већим успесима наших ученика на будућим такмичењима.

Републичко такмичење из историје

Републичко такмичење из историје одржано је  7. маја 2017. године,  у Првој крагујевачкој гимназији. Нашу школу представљала је Александра Мечанин, ученица првог разреда гимназије. Њу је припремала Мирјана Керн, професорка историје. Домаћини такмичења потрудили су се да, поред обавезног такмичарског дела, посетиоци уживају у знаменитостима града. Овом приликом наша ученица и њена менторка посетиле су галерију Народног музеја Крагујевац, Конак кнеза Михаила и Народну скупштину из 19. века.

Опширније...

МЛАДИ ИСТОРИЧАРИ НА ОКРУЖНОМ ТАКМИЧЕЊУ

У суботу, 8. априла 2017. године, у Економској школи у Чачку, одржано је Окружно такмичење из историје. Нашу школу представљали су: Александра Мечанин, ученица првог разреда гимназије и Гаврило Радовановић, ученик првог разреда хемијско-технолошки техничар.

Александра Мечанин је постигла сјајан успех, освојила је 31 бод од максималних 35 и обезбедила пролазак на Републичко такмичење, које ће се одржати 7. маја 2017. године, у Крагујевцу.

Желимо нашој ученици срећу на предстојећем такмичењу и надамо се да ће се поновити прошлогодишњи успех наших младих историчара и њихове професорке Мирјане Керн.

Велики успех наших стрелаца!

На Окружном такмичењу у стрељаштву, које је одржано 11. маја 2017. године,  у Горњем Милановцу, такмичари наше школе остварили су велики успех и пласирали се на Републичко такмичење и екипно и у појединачној конкуренцији.

Нашу школу представљали су: Милић Милетић, ученик другог разреда гимназије, и ученици првог разреда одељења бравар-заваривач, Стефан Радичевић и Миодраг Стојић, који су екипно били најбољи. Милић Милетић је освојио друго место, са истим бројем бодова као и првопласирани и тиме је остварио пласман на Републичко такмичење, које ће се одржати у Смедереву, 19. маја 2017. године.

Опширније...

Успех наших ученика на Окружном такмичењу из биологије

У недељу, 19. марта 2017. године, у Медицинској школи у Чачку, одржано је Окружно такмичење из биологије.

Такмичило се педесет и пет ученика, а нашу школу представљали су Давид Ивановић и Ђурђина Милетић, ученици четвртог разреда гимназије, Алекса Мијатовић, ученик трећег разреда гимназије и Исидора Анђелић, ученица прве године гимназије.

Алекса Мијатовић освојио је друго место. Ово је сјајан успех наших ученика и њихове професорке Лабуде Вучићевић, а уједно и најбољи доказ посвећености  и преданог рада наших професора и ученика.

Опширније...

Прво место на Републичком такмичењу Књижевна олимпијада

У недељу, 14. маја 2017. године, одржано је Републичко такмичење - Књижевна олимпијада у Сремским Карловцима. Нашу школу представљале су две сјајне ученице: Милица Рановић (IIг), чији је ментор професорка Неда Пуношевац, ученица која је и прошле године стигла до овог нивоа такмичења. И Александра Мечанин (Iг), коју је припремала професорка српског језика и књижевности, Јована Дмитрић.

Опширније...

НАШИ, А НАЈБОЉИ! Јована, Алекса, Душан и Маријан у друштву најбољих спортиста!

На основу предлога спортских клубова, удружења и новинара, и предлога Комисије за награде и признања, Управни одбор Спортског савеза општине Лучани уз сагласност Управног одбора Центра за културу и спорт општине Лучани у Гучи, донео је одлуку да звање најбоља спортисткиња за 2016. годину понесе Јована Мајсторовић, чланица Одбојкашког клуба Лучани из Лучана. Признање за најбољег младог спортисту општине Лучани добио је Алекса Мијатовић.

Опширније...

 

 

Претрага Сајта

Зашто уписати школу у Гучи / Лучанима?

 • Стручан кадар уз спој искуства и младости
 • Добри међуљудски односи засновани на међусобном поштовању и поверењу
 • Изузетна сарадња са локалном заједницом
 • Рад у једној смени
 • Опремљеност школе савременим наставним средствима за образовне профиле
 • Разноврсност ваннаставних активности и такмичења
 • Могућност стипендирања талентованих ученика
 • Помоћ ученицима при упису на факултете
 • Сарадња са ученицима и родитељима
 • Хуманитарне акције у школи и ван школе
 • Награђивање најбољих ученика и одељења (излети, екскурзије…)
 • Добра организација ђачког парламента
 • Едукација ученика путем семинара и обука (летње школе, кампови, трибине и предавања) 

 

 

Контакт

Школа у Гучи: 032/855-554
Школа у Лучанима: 032/817-531
Директор: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Заменик директора: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Педагог: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Секретар: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.